Mitä on FPV?

FPV-lentäminen (First Person View, First Person Video) on lennätystyyli, jossa konetta ohjataan näköyhteyden sijasta videolinkin kautta lähetetyllä reaaliaikaisella videokuvalla.” – FPV Finland

FPV Finland sivulla on hyvin tietoa perus asioista! http://fpvfinland.fi/mita-on-fpv/

FPV kopterissa on kamera ja videolähetin, ja lennättäjällä päässään FPV lasit jotka vastaanottavat ja näyttävät reaaliaikaisena kopterin näkymän. Tämän ansiosta FPV dronella pystyy lentämään todella tarkasti, ja tunne on kuin olisi (todella iso) kärpänen pörräilemässä.

Tyyleinä ovat yleensä FPV drone racing, ja Freestyle. Drone Racing on kilpailua, jossa lennetään muita pilotteja vastaan, ja haetaan mahdollisimman nopeaa aikaa radalla. Suomessa kisoja järjestää muun muassa EDRL.

Freestyle lennossa haetaan mahdollisimman näyttävää lentoa, ja jokaisella on oma tyylinsä. Freestyle lentoon kuuluvat myös monet erilaiset temput. Tallentava HD kamera FPV kopterin selkään antaa mahdollisuuden upeiden videoiden lisäämiseen esim Youtubeen.

FPV kopterit ovat myös todella aerodynaamisesti epävakaita, kuten nykyaikaiset hävittäjät, ja vain lentotietokone (FC, flight controller) pitää kopterin täysin vakaana, säätämällä moottorien tehoa jopa 32kHz nopeudella. Tämä tekee FPV koptereista todella ketteriä; flipit, rollit ja muut temput onnistuvat niiltä helposti, vain lentäjä on rajoituksena!

Aloitus infoa: http://fpvfinland.fi/kuinka-alkuun/