FPV Kopteri kokoluokat

Kasaus helppoudessa Whoop on helpoin (65mm runko, 31mm propellit, 1S 260mAh akku, n 30g lentopaino), noin vartti kasata, ja tarvitsee vain pienen ruuvvarin. Tarkoitettu sisällä lentämiseen, ja voi esim keittiössä tuolien ali pujotella. Lennetään angle (self level, vakautetussa) lentotilassa sisällä, isompia koptereita yleensä acro/rate moodissa.
Toiseksi helpoin tuo Lizko, 95mm runko, 2″ propellit, harjattomat moottorit, 2-3S 450mAh akku, n 100-120g lentopaino. Nopeutta ja tehoja paljon ememmän kuin Whoopissa. Moottorit pitää kolvata kiinni nopeudensäätimeen, muuten pääsee ruuvvaamalla.
3″ 145mm Xibi 4S 850mAh akku, n 250g lentopaino. Tämä on jo nopeampi kuin heikoimmat 5″ kopterit. Kasaus aika helppoa. Kyytiin saa myös HD kameran, kuten GoPro Session, mutta paino nousee aika paljon.
5″ n220mm 4S 1300-1500mAh akku, n 500g lentopaino. Näitä voi kasata laajalla skaalalla, ja tehoja voi säätää moottori ja propelli valinnoilla, tai myös ohjaimesta rajoittaa. Tyhjästä jos lähteen niin tulee enemmän pähkäilyä mihin kaikki osat sijoittaa ja miten yhteen sovittaa. Hyvä valinta jos tykkää rakentamisesta 😉 Nämä voivat aika kevyesti kantaa myös HD kameraa. Näillä maailmalla lennetään isoissa kisoissa, ja useimmat freestyle lentäjät lentävät. Tästä isommat ovat huomattavasti hauraampia, ja yleensä myös hitaampia ja vähemmän ketteriä.
Tällä valitsimella pitäisi osien sopia yhteen: https://emofpvdrones.com/tuote/valitse-osat-mini-fpv-kopteri-dropdown-style/
Valmiita 5″ settejä on budjetti Black Frog, jossa kylläkin on kivasti tehoja aloittelijalle: https://emofpvdrones.com/tuote/black-frog/
Ja LX, jossa laatu osat, ja reippaasti enemmän tehoja: https://emofpvdrones.com/tuote/lx/

Jos et ole varma mitä osia valita, suosittelisin näitä!

Ohjain/radio/lähetin:
Ohjaimen ja vastaanottimen pitää olla yhteensopivia. Meilla myynnissä FrSky ja Flysky/Turnigy.
FrSky on yleisin ja suositeltu ohjain. Hyvä signaali, paljon eri päivitys vaihtoehtoja, hyvä vastaanotin valikoima. Kalliimpi, ja vaatii hieman perehtymistä että saa sen ensimmäistä kertaa pistettyä kuntoon.
FrSky vastareissa voi olla telemetria, jolla voi lähettää tietoja lennonohjaimelta lähettimeen. Aloittelijan kannalta tämä vain lisää rakentamisen haasteellisuutta.
Flysky budjetti lentoon. Sillä pärjää myös ihan hyvin. Helpompi ja halvempi päästä alkuun. Tällä hetkellä melkein kaikki enemmän lentävät ovat kuitenkin vaihtaneen FrSky Taranikseen.
Lennonohjain:
Prosessoreina useimmin F3 tai F4, joista F4 nopeampi. Muita eroja voi olla todella paljon, mutta ohjelmistona käytetään lähes poikkeuksetta Betaflightia, joten lento-ominaisuudet ja asetusten koneella säätäminen lähes identtistä.
Virranjakolevyjä ei enää yleensä käytetä, vaan FC (flight controller) piirilevyllä on PDB (virranjako) ja BEC (battery eliminator circuit, eli 5V regu). Vain tuon valikoiman havlimman FCn mukana tulee oma PDB BEC, kun se sen tarvitsee.