Säännöt

1 rata, 1 kuukausi, online tulospalvelu ja huikeat palkinnot! 

Haastekisan ideana on kilpailla toisia pilotteja vastaan samalla radalla, mutta omalla kentällä. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan tähän kisaan taitotasosta tai iästä riippumatta. Jokaisella osallistujalla on koko kuukausi aikaa saada mahdollisimman nopea tulos aikaiseksi ja omaa tulostaan saa parantaa niin monta kertaa kuin haluaa. Ajantasaista tuloslistaa päivitetään noin kerran viikossa. 

Säännöt

1. Rata

Rata julkaistaan kuukauden ensimmäisenä päivänä. Tarkat ratasuunnitelmat löytyvät Google Drive kansiosta. Rakenna rata tarkalleen käyttäen näitä mittoja ja etäisyyksiä. 

Rata on suunniteltu helposti rakennettavaksi käyttäen rajallista määrää perus rataelementtejä, kuten lippuja ja portteja. 

Rataan on erikseen merkattuna ajanottoportti. Ajanottojärjestelmä on asetettava tämän portin yhteyteen. 

Rata on rakennettava käyttäen piirroksen mukaisia mittoja. Kaikki mitat ovat portin keskipisteiden välisiä etäisyyksiä ellei toisin mainita. 

Porttien maksimikoko 1.5m x 1.5m mitattuna aukon reunoista. 

Lipuille ei ole määritettynä maksimia eikä minimiä, mutta lippuna on käytettävä dvr-nauhoitteessa selvästi näkyvää estettä. 

Kaikki portit on kuljettava kulkusuunnan mukaisesti ja liput kierrettävä lentolinjan osoittamalta puolelta. HUOM! rata saattaa olla suunniteltu siten, että sama portti lennetään useampaan kertaan ja mahdollisesti eri suuntiin. 

2. Ajanotto 

Ajanoton käyttöä suositellaan tarkkojen kierrosaikojen mittaamiseksi. Dvr-nauhoitetta ei voi käyttää kierrosajan mittaamiseksi katkosten takia. 

Suositeltuja ajanottolaitteita:  

  • ImmersionRC LapRF (kiekko) 
  • ImmersionRC LapRF 8-way 
  • Chorus 

Ajanottosoftana voi käyttää esim. Livetimeä tai vastaavaa. 

Suorituksen kierrosajoista on otettava kuvankaappaus. Tämä tiedosto tulee lisätä kyseisen kuukauden Google Drive -kansioon (Toukokuun suoritukset). Tiedoston nimestä on käytävä ilmi kenen suorite on ja milloin se on tehty. LISÄKSI jokainen täyttää kansiossa löytyvään Tulokset-tiedostoon oman suorituksensa kierrosaikoineen. 

Jos saatavilla ei ole ajanottolaitteistoa, voi ajanottona käyttää esim. maaliportille maahan asetettua GoProta tai vastaavaa (60fps~0,02s tarkkuus). Tällöin pilotin tehtäväksi jää katsoa ja merkitä aika, jolloin drooni lensi maalilinjan yli. Kyseinen nauhoite on lisättävä todisteeksi kyseisen kuukauden Google Drive -kansioon. Tiedoston nimestä on käytävä ilmi kenen suoritus on ja milloin se on tehty. 

3. DVR-nauhoite

Jokaisesta tuloksesta on laitettava jakoon todisteeksi dvr-nauhoite, jossa näkyy koko akullinen, jolla suoritus saatiin aikaiseksi. Todisteeksi ei riitä pelkkä pätkä kyseisestä akusta. Todisteiden tarkastelua varten on kuitenkin suotavaa poistaa nauhoitteesta ylimääräiset ennen akun kytkentää ja akun kytkennän jälkeen olevat sekunnit. 

DVR-nauhoite tulee lisätä kyseisen kuukauden Google Drive kansioon (Toukokuun suoritukset). Nauhoitteen nimestä on käytävä ilmi kenen nauhoite on ja milloin se on suoritettu. 

Järjestäjä ei vastaa nauhoitteiden sisällöstä eikä tule jakamaan niitä ilman lupaa mihinkään. 

4. Kilpasuoritus

Kilpasuoritukseen lasketaan viiden perättäisen kierroksen keskiarvo. Kilpasuorituksessa saa olla enemmän kierroksia, mutta vain nopein viiden perättäisen kierroksen keskiarvo otetaan mukaan. 

Kuukausikisaan osallistuvia tuloksia voi yhdeltä pilotilta tulla useita. On jopa suositeltavaa lähettää suoritteita jo heti alkukuusta ja parantaa omia tuloksiaan. 

Tuloksen on oltava lisättynä Google Driveen viimeistään kuun viimeisenä päivänä klo22:00. 

5. Palkinnot

Kuukauden nopeimmat suoritukset palkitaan EMO FPV Drones lahjakorteilla: 

  1. 20€ 
  2. 10€
  3. 5€

Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan 15€ lahjakortti!  

Lahjakortteja ei ole mahdollista vaihtaa rahaksi. 

6. Lopuksi

Tarkoituksena on pitää hauskaa ja kisata toisia vastaan vaikkei ollakaan samassa paikassa. Pidetää peli rehtinä ja reiluna kaikille!